U petak 15. aprila u večernjim satima, u beogradskoj Ustanovi kulture „Vuk Stefanović Karadžić”, na velikoj sceni „Aleksandar Popović” premijerno je izvedena predstava Milka Štimca „Menica bez pokrića” u režiji Slađane Kilibarde. Glumačku postavu činili su Dragan Vujić Vujke, Duško Radović, Dušan Matejić, Stefan Radonjić, Ivana Dudić, Jelisaveta Karadžić, Anita Stojadinović, Bogdan Bogdanović i Nikola Ranđelović. Publiku su činili zaposleni u Informatici a. d, njihovi spoljni saradnici, prijatelji…

Upravo tako bilo je na četrdeseti rođendan naše kompanija koji smo proslavili, kako bi to u informativnim emisijama opisali – „svečano i radno”. Pošto rada nikad dovoljno, naglasak ćemo staviti na svečano.

Naši klijenti, saradnici, prijatelji i zaposleni ovaj rođendasnki poklon – premijernu predstavu – prihvatili su sa oduševljenjem, što je dokazao i aplauz po završetku predstave koja će, sudeći po ovim reakcijama, imati dug vek izvođenja.

Pre početka, okupljenima se prvo obratio v. d. direktora UK „Vuk Stefanović Karadžić”, Svetislav Bule Goncić, koji je između ostalog rekao:

„Meni je veliko zadovoljstvo i čast što je Informatika izabrala baš Ustanovu kulture Vuk Stefanović Karadžić da obeleži četrdeset godina svoga rada. Četrdeset godina u vrhu, četrdeset godina lider u svojoj oblasti, ali ne samo u svojoj oblasti, nego i na svaki drugi način i, evo, to večeras pokazuje i dokazuje ulažući u kulturu. Bez Informatike, ove predstave ne bi bilo i zato, na obostrano zadovoljstvo, ova predstava je rođendanski poklon.”

Posle njega, zvanice je pozdravio i Slavoljub Kačarević, v. d. generalnog direktora Informatike.

„Dragi prijatelji i gosti! Čast mi je da vas pozdravim u ime Informatike a. d. i zahvalim što ste došli da zajedno obeležimo četrdeset godina rada naše firme. Želim, pre svega, da čestitma svima iz Informatike, kao i spoljnim saradnicima na uspehu da se prebrode burna vremena koja su, nadamo se iza nas, i da se opstane u doba velikog propadanja srpske privrede. Mi verujemo da ćemo takve uspehe i dalje postizati. Ovo je prilika i da se podsetimo svih onih koji su ostavili trag u dostignućima Informatike a danas više nisu sa nama, počevši od dr Mike Marića koga pamtimo kao utemeljivača ovog preduzeća. Kao nekada, tako i danas, predstavlja čast i zadovoljstvo biti deo Informatikinog tima, a trudićemo se da tako ostane i u budućnosti”.

Posle predstave priređen je i koktel na kojem su, pored slavljenika, posebnu pažnju izazvale članice gudačkog kvarteta „Wonderstrings” izvodeći, u svom specifičnom aranžmanu, dela, kako iz klasičnog reperotara, tako i iz pop-rok i ostalih muzičkih žanrova.