U Novom Sadu, u Velikoj sali Skupštine AP Vojvodine, 12. maja 2016. godine održan je skup pod nazivom „Dan sa Informatikom“. Domaćin skupa bila je Uprava za zajedničke poslove pokrajinskih organa, čiji je direktor Dobrivoje Antonić, zajedno sa Miroslavom Vasinim, potpredsednikom Pokrajinske vlade, pozdravio prisutne. Skup je organizovan povodom obeležavanja 17. maja, Svetskog dana telekomunikacija i informacionog društva.

Skup u Skupštini AP Vojvodine Dan sa Informatikom

Moderator je bio dr Milan Paroški, pomoćnik direktora Uprave za zajedničke poslove pokrajinskih organa u Sektoru za informacione tehnologije, koji je održao i prvo predavanje „Pregled stanja IKT u organima lokalne samouprave sa područja Vojvodine“. U nastavku je usledilo pet predavanja iz Informatike a.d. gde je naglasak bio na „računarstvu u oblaku“, konceptu Internet of Things, sistemima za poslovno izveštavanje i aplikativnim rešenjima naše kompanije. Na kraju je predstavljena ponuda Nastavnog centra Informatike a.d: kursevi za upravljanje projektima, informatičku bezbednost i menadžerski koncept Kaizen, primenjen u brojnim japanskim korporacijama, među njima i Tojoti.

Skup je bio veoma posećen, a publiku su činili predstavnici IT odeljenja iz lokalnih samouprava širom Vojvodine i naši klijenti. Na samom kraju upriličeno je izvlačenje dobitnika simboličnih nagrada – knjiga u izdanju Informatike a.d.

Skup u Skupštini AP Vojvodine Dan sa Informatikom