ДИГИТАЛИЗАЦИЈА У НАФТНО – ГАСНОМ И ЕНЕРГЕТСКОМ СЕКТОРУ
ДИГИТАЛИЗАЦИЈА У НАФТНО – ГАСНОМ И ЕНЕРГЕТСКОМ СЕКТОРУ

У четвртак 01. децембра одржана је радионица у Привредној комори Србије, на тему Дигитализација у нафтно-гасном и енергетском сектору, у организацији Националног нафтног комитета Србије (ННКС), а под покровитељством Светског нафтног савета (WПЦ).

Уводну реч је одржао Горан Стојилковић, председник ННКС-WПЦ који је поздравио све учеснике, а затим су се учесницима обратили Николај Залевски, председник Радне групе ННКС – WПЦ за дигитализацију и Бобан Михајловић, вд помоћника директора Канцеларије за ИТ и еУправу, Републике Србије.

На тему Дигитализације у поступку одржавања опреме и постројења, презентацију  „ Предицтиве Маинтенанце“  одржала је Надица Берић  испред НИС ад, Нови Сад, и Маријана Стајић Вукумировић испред ХИП-Петрохемије Панчево.

О дигитализацији у оквиру пројеката малопродаје говорила је Марија Халар, на тему Дигитализација у примени и реализацији пројекта „Дриве го“ испред компаније НИС ад Нови Сад.

Моделе информатичких кућа, представили су Драган Лазаревић испред Информатике ад, на тему Представљање модела предиктивне анализе потрошње електричне енергије, и Филип Јекић испред НИТЕС, АСW, на тему Представљање модела краткорочних и средњорочних предикција производње и потрошње електричне енергије.

Закључак је да је радионица била веома успешна и добро прихваћена.

Бобан Михајловић, вд помоћника директора Канцеларије за ИТ и еУправу, Републике Србије
Драган Лазаревић, Информатика ад