peti međunarodni konkurs karikature BEO Zoo vrt

Поставка изложбе карикатура у Београдском зоолошком врту Фото: Наша места

У организацији портала Анимал цартоон, Београдског зоолошког врта и Информатике а.д. Београд данас у Бео зоо врту додељене су награде Петог међународног конкурса карикатура на тему “мајмун”.

peti međunarodni konkurs karikature BEO Zoo vrt

Првонаграђена карикатура Фото: Наша места

Тим поводом, традиционално, код скулптуре мајмуна Самија и малог амфитеатра, одржана је манифестација доделе награда и отварање изложбе карикатура најбољих светских и наших уметника приспелих за Пети међународни конкурс Анимал цартоон на тему “Мајмун”.

Жири је доделио три новчане награде и 14 диплома. Прву награду у вредности од 500 евра добио је Сава Бабић из Србије, другу награду у вредности од 400 евра добио је Мојтаба Хеидаранах АХ из Ирана, трећу награду у вредности од 300 евра добио је Допру Аксинте из Румуније.

Сава Бабић награђени карикатуриса (Л), Србољуб Алексић директор Бео Зоо Врта (С) и Шпиро Радуловић карикатуриста и председник жирија (Д) на додели награда Фото: Наша места

Дипломе су додељене карикатуристима из Индије, Пољске, Турске, Кине, Ирана, Шпаније, Белгије, Бугарске индонезије, Чешке и Србије.

На овогодишњи конкурс пристигло је 1979 карикатура од 668 карикатуриста из 72 земље са свих континената. За изложбу на 12 паноа и каталог одабрано је 120 карикатура, које је изабрао међународни жири у саставу: Шпиро Радуловић, карикатуриста, председник жирија из Србије, Марко Де Анђелис, карикатуриста из Италије, Жу Ченг, карикатуриста из Кине, Масуд Шојаи Табатабаи, карикатуриста из Ирана, Тошо Борковић, карикатуриста из Србије, Лазо Средановић Дикан, карикатуриста из Црне Горе, Јово Шкомац, карикатуриста из Србије, Марија Солдатовић, менаџер из Србије и Миломир Ђукановић, писац из Србије.