Informatika na Sinergiji 2022

Sinergija 22 pod sloganom „Speed IT up“ uživo je okupila  lidere digitalne transformacije u Jugoistočnoj Evropi na kojoj su predstavljeni najaktuelniji trendove i alati za dodatno ubrzanje digitalizacije u cilju razvoja društva, ekonomije i kvaliteta života pojedinaca.

Učesnici konferencije su, od 6. do 8. decembra u Hotelu „Crowne Plaza“ u Beogradu, mogli da prate korake ubrzane digitalizacije. Fokus konferencije je bio na novoj eri razvoja bez kodiranja, načinima na koji poslovne aplikacije povećavaju produktivnost, integracijama okruženja i alata za nove načine rada i saradnje, a zatim i na tome šta nam donose cloud servisi u hibridnim okruženjima.

Informatika, kako tradicija nalaže, i ove godine igra u sponzorskom timu Sinergije, gde je predstavila i svoju novu uzdanicu i perspektivnog igrača – Tech Talk hub!

Šta radi Tech Talk hub? Podržava IT startapove u svim fazama razvoja, kao i preduzetničke poduhvate mladih ljudi sa vizijom, razvija originalne ideje svih onih koji razmišljaju odvažno i čvrsto veruju u sebe, pruža podršku frilenserima koji traže pouzdanu bazu i inspiraciju za dalje napredovanje.

Informatika na Sinergiji 2022

Na „Tehničkim danima Sinergije 22“, kroz predavanja i praktične demonstracije, otvorene su teme tehnoloških inovacija koje oblikuju način na koji živimo i poslujemo – poput veštačke inteligencije, IoT-a, cloud computing-a.

Digitalna transformacija i pojedince i kompanije čini produktivnijim i kao takva je najvažniji preduslov za konkurentnost u svim segmenatima društva, kako danas, tako i u budućnosti, složili su se učesnici Sinergije.

Paralelno sa 33 tehnička predavanja, održan je i celodnevni Women Know IT program  namenjen uključivanju i ohrabrivanju žena da svoje karijere započnu upravo u IT industriji.

Tokom dva dana održano je više od 90 predavanja, sa preko 70 predavača iz celog sveta, koji su pokušali da odgovore na sva aktuelna pitanja u eri ubrzanog razvoja informacionih tehnologija.

Na trećem danu Sinergije 22 – Biznis danu, okupljeni poslovni lideri i donosioci odluka iz svih oblasti industrije, su kroz primere uspešne digitalizacije velikih kompanija koje posluju u Srbiji, kao i primerima iz javnog sektora, predstavili na koje sve načine tehnologija danas doprinosi jačanju ekonomije.