Informatika na Sinergiji 2022

Синергија 22 под слоганом „Speed IT up“ уживо је окупила  лидере дигиталне трансформације у Југоисточној Европи на којој су представљени најактуелнији трендове и алати за додатно убрзање дигитализације у циљу развоја друштва, економије и квалитета живота појединаца.

Учесници конференције су, од 6. до 8. децембра у Хотелу „Crowne Plaza“ у Београду, могли да прате кораке убрзане дигитализације. Фокус конференције је био на новој ери развоја без кодирања, начинима на који пословне апликације повећавају продуктивност, интеграцијама окружења и алата за нове начине рада и сарадње, а затим и на томе шта нам доносе цлоуд сервиси у хибридним окружењима.

Информатика, како традиција налаже, и ове године игра у спонзорском тиму Синергије, где је представила и своју нову узданицу и перспективног играча – Теch Таlk hub!

Шта ради Теch Таlk hub? Подржава IТ стартапове у свим фазама развоја, као и предузетничке подухвате младих људи са визијом, развија оригиналне идеје свих оних који размишљају одважно и чврсто верују у себе, пружа подршку фриленсерима који траже поуздану базу и инспирацију за даље напредовање.

Informatika na Sinergiji 2022

На „Техничким данима Синергије 22“, кроз предавања и практичне демонстрације, отворене су теме технолошких иновација које обликују начин на који живимо и послујемо – попут вештачке интелигенције, IоТ-а, cloud computing-а.

Дигитална трансформација и појединце и компаније чини продуктивнијим и као таква је најважнији предуслов за конкурентност у свим сегменатима друштва, како данас, тако и у будућности, сложили су се учесници Синергије.

Паралелно са 33 техничка предавања, одржан је и целодневни Wоmen Know IT програм  намењен укључивању и охрабривању жена да своје каријере започну управо у IТ индустрији.

Током два дана одржано је више од 90 предавања, са преко 70 предавача из целог света, који су покушали да одговоре на сва актуелна питања у ери убрзаног развоја информационих технологија.

На трећем дану Синергије 22 – Бизнис дану, окупљени пословни лидери и доносиоци одлука из свих области индустрије, су кроз примере успешне дигитализације великих компанија које послују у Србији, као и примерима из јавног сектора, представили на које све начине технологија данас доприноси јачању економије.