IoT shema

Internet stvari (engl. Internet of Things, skraćeno IoT) predstavlja mrežu fizičkih uređaja, objekata, vozila, zgrada, industrijskih mašina i drugih stvari sa ugrađenom elektronikom, softverom, senzorima, kao i odgovarajućom internet konekcijom, koja omogućava tim objektima da se povežu i razmenjuju podatke sa proizvođačem, operaterom i/ili drugim povezanim uređajima.

Azure IoT rešenja unapređuju poslovanje na mnogo načina, od poboljšanja produktivnosti i analize podataka u realnom vremenu, do povećanja efikasnosti putem prediktivnog održavanja i daljinskog nadzora opreme.

Informatika – Azure Certified for IoT partner

InfoPLC IoT Gateway

Tim Informatikinih stručnjaka je krajem 2016.godine napravio InfoPLC gateway, uređaj čija je namena da podatke sa PLC uređaja prosledi na Azure IoT hub, čime se omogućava preuzimanje podataka i slanje u cloud radi njihove analize, na primer, za optimizovano i prediktivno održavanje velikih elektro-energetskih sistema ili radi analize bilo kojih podataka koji dolaze sa IoT uređaja – iz proizvodnih procesa, meteoroloških stanica ili pametnih zgrada. InfoPLC gateway je dobio sertifikat Azure Cerfitied for IoT device i nalazi se u zvaničnom Microsoft Azure katalogu:

https://catalog.azureiotsuite.com/details?title=InfoPLC-Gateway&source=home-page.

IoT