Предузеће Информатика има дугу традицију (од 1976. године) у области информатичког инжењеринга на територији целе Србије и региона. У свом досадашњем пословању, Информатика је сарађивала са неколико стотина предузећа различитих делатности из земље и региона. Широка лепеза производа и услуга је оно што омогућава Информатици да понуди решења за потребе различитих типова организација. Од информација неопходних менаџерима, до управљања и надзора индустријских процеса.

Информатика се бави развојем пословних апликација, едукацијом,  пословним консалтингом, развојем, имплементацијом и одржавањем IT и пословних решења. Информатикини производи и решења су саставни део:

 • дигиталне индустрије која захтева све већу аутоматизацију мануелних процеса, остварујући тиме значајне уштеде у пословању
 • пословних инфраструктура многобројних компанија
 • све интензивнијих процеса дигитализације градова и општина

Информатика интегрише бројне сегменте рачунарске индустрије:

 • Интегрисани пословно-производни информациони системи
 • Системски софтвер
 • Индустријски рачунари и аутоматизација процеса
 • Услугe Cloud-а
 • Пословне апликације
 • Обука кадрова
 • Рачунарска опрема
 • Рачунарске комуникације и мреже
 • Подршка, сервис и одржавање система

Главна предност Информатике су њени запослени које одликују креативност, стручност и посвећеност. Наши стручњаци помажу привреди и државним органима да уз помоћ информационих технологија остваре своје циљеве, постану конкурентнији и успешнији. Наши запослени упознати су са трендовима у различитим индустријама које преносе у пословно окружење клијента.

Стручна подршка Информатике може допринети модернизацији вашег пословања. Ту смо да вам помогнемо да се прилагодите променама, задржите постојеће и привучете нове клијенте. Квалитет рада меримо задовољством наших клијената.

Традиција дуга 46 година

2018
Microsoft партнер године
Microsoft партнер године

Информатика а.д. – Microsoft партнер године 2018 за Србију

Dell EMC партнер године
Dell EMC партнер године

Информатика а.д. – Dell EMC Партнер за Србију за 2018. godinu

2015
Информатика испоручује систем за надзор јавних финансија Републике Србије
sistem za nadzor javnih finansija Republike Srbije

2015-2016. године – Испоручен систем за надзор јавних финансија Републике Србије, испоручен систем обједињене наплате за град Београд

2013
2013. година – Информатика је проглашена Microsoft партнером године
Microsoft partner godine
2011
Заслужено признање Информатици а.д.
Zasluženo priznanje Informatici ad

Информатика ад добила је, у оквиру традиционалног избора привредника и компанија који организује Клуб привредних новинара Србије, признање „Компанија која је обележила деценију“ и „Златник цара Душана“. Свечаном уручењу признања у Народном позоришту у Београду, за 25 награђених предузећа и појединаца, присуствовали су бројни угледни гости као што су патријарх српски Иринеј, председник Владе Србије Мирко Цветковић, академик Добрица Ћосић

2009
Значајан објекат индустријског наслеђа
Magacin banke Nikole Boškovića

Магацин банке Николе Бошковића: Захваљујући новом власнику, предузећу Информатика, који је препознао вредности старог индустријског здања, некадашњи магацин успешно је адаптиран у пословни простор („24. часа“, стр. 5, 18. мај 2009.) Зграду Информатике ад у Јеврејској 32 у Београду, као „значајан објекат индустријског наслеђа“, Завод за заштиту споменика културе града Београда 12. маја евидентирао је „као добро које ужива претходну

2004
Информатика направила пакет за визуелизацију и надзор процеса InfoScada
InfoScada-2004

2004. године – направљен пакет за визуелизацију и надзор процеса InfoScada. Информатика добија похвалу за индустријски рачунар MicroBlue у склопу акције “Најбоље робне марке Србије”, као и на Сајму електронике у Новом Саду и Сајму MERAX у Москви; у највећој фабрици гума за моторна возила у Европи, почиње да ради Информатикина специјална машина за мерење дебљине гумираног платна.

2002
Информатика излази на тржиште с новим производом, програмабилним контролером microInfo
programabilni kontroler microInfo

Информатика излази на тржиште с новим производом, програмабилним контролером microInfo, базираном на најсавременијој технологији и предвиђеном за рад у агресивном индустријском окружењу. Информатика и Microsoft постају партнери.

2001
2001. године – Информатика и компанија Dell постају партнери
Informatika Dell partner
1990
Информатика шири гаму својих производа новом генерацијом домацћих програмабилних контролера
programabilni kontroler IplcDesign

Информатика шири гаму својих производа новом генерацијом домацћих програмабилних контролера – серијом INFO 10; пакет за развој програма за програмабилне контролере IplcDesign.

1988
Информатика је развила интегрални систем плаћања (ISP)
zgrada sdk

Овај производ је омогућавао банкама и предузећима да се повежу са својим филијалама СДК. Тако је остварен први електронски платни промет; Поред интегралног система плаћања, Информатика је развила VOICE – систем за телефонски упит о стању на рачуну неког правног лица који се води у филијали СДК.

1986
1986. – остварено партнерство са Unisys-ом које и данас траје
Informatika Unisys partner
1979
Седамдесете – склопљено је партнерство са чувеном америчком IT компанијом Burroughs; уведени су рачунарски системи B1000 у филијале СДК Југославије
U SDK uvedeni računarski sistemi B1000
1976
1. априла 1976. године – Основана је Информатика а.д.
stara foto jevrejska 32